Sok EU-s országba már maszk nélkül is lehet repülni

járvány
2022 május 16., 14:59
comments 1

Hétfőtől lazít az EU a koronavírus miatt bevezetett, tömegközlekedésre vonatkozó maszkviselési javaslatán, ami után több országban lazítás jöhet. Az Európai Unió légi közlekedési biztonsági ügynöksége (EASA) is lazításokat jelentett be, így az EU legtöbb országába már maszk nélkül is el lehet repülni.

A 27 tagország közül Portugália, Ausztria, Ciprus, Észtország, Litvánia, Málta, Hollandia és Luxemburg várja el még mindig, hogy az oda utazók maszkot vegyenek föl a repülőn. Az uniós országok nagy része mellett már a Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba tartó gépeken sem lesz kötelező a maszkviselés. Az EU továbbra is azt ajánlja, hogy a veszélyeztetett csoportokba tartozók viseljenek maszkot utazás közben, a pilótákat és a légi utaskísérőket pedig továbbra is arra kérik a hatóságok, hogy biztassák az utasokat a maszkviselésre a felszállás előtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.