Vádat emeltek egy veszprémi tanítónő ellen, aki megalázta és megütötte a gyerekeket

május 16., hétfő 8:35
40

Vádat emelt egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután többször is bántalmazta a rá bízott gyerekeket.

Az 56 éves nő több mint húsz éve dolgozott tanárként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol „túlzott szigorúságáról volt ismert”. A tanítványaival szemben visszatérően durva, megalázó kifejezéseket használt, előfordult, hogy felrugdosta a gyerekek iskolatáskáit, földhöz vágta a füzeteiket. Az ügyészség közleménye külön kitér arra, hogy egy testvérpárral milyen durván bánt: a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben, hétévesen lett a tanítványa. A fiút egyszer úgy megütötte, hogy az a padba verte a fejét, és vérezni kezdett a szája. A kislány értelmi képességeire hibás házi feladata miatt tett bántó kijelentéseket, előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020 elején pedig egy rossz feladatmegoldás miatt homlokon ütötte a padban ülő gyereket, aki a mögötte lévő padba verte a fejét. A gyerekeket ezután másik iskolába íratták.

Az ügyészség a tanítónővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a tizennyolc év alattiak nevelésétől való eltiltását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt