Vádat emeltek egy veszprémi tanítónő ellen, aki megalázta és megütötte a gyerekeket

bűnügy
2022 május 16., 08:35
comments 33

Vádat emelt egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután többször is bántalmazta a rá bízott gyerekeket.

Az 56 éves nő több mint húsz éve dolgozott tanárként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol „túlzott szigorúságáról volt ismert”. A tanítványaival szemben visszatérően durva, megalázó kifejezéseket használt, előfordult, hogy felrugdosta a gyerekek iskolatáskáit, földhöz vágta a füzeteiket. Az ügyészség közleménye külön kitér arra, hogy egy testvérpárral milyen durván bánt: a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben, hétévesen lett a tanítványa. A fiút egyszer úgy megütötte, hogy az a padba verte a fejét, és vérezni kezdett a szája. A kislány értelmi képességeire hibás házi feladata miatt tett bántó kijelentéseket, előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020 elején pedig egy rossz feladatmegoldás miatt homlokon ütötte a padban ülő gyereket, aki a mögötte lévő padba verte a fejét. A gyerekeket ezután másik iskolába íratták.

Az ügyészség a tanítónővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a tizennyolc év alattiak nevelésétől való eltiltását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.