Zelenszkij: A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek

május 16., hétfő 4:53
2

Az ukrán elnök vasárnapi, késő esti videóüzenetében arról beszélt, hogy továbbra is azon van, hogy minél nagyobb nemzetközi támogatást szerezzen Ukrajnának a harcok folytatásához. A legfontosabbnak a pénzügyi támogatást és a fegyvereket nevezte. A pénzre nemcsak a háborúhoz, de az ország újjáépítéséhez is szükség lesz.

„Az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítésén is dolgozunk” - mondta. „A megszállóknak érezniük kell, hogy a háború egyre költségesebb számukra, folyamatosan érezniük kell”.

Prioritásként az olajembargót nevezte meg. Volodimir Zelenszkij szerint Európa függése az orosz energiától a végéhez közeledik, és ezen már nem lehet változtatni.

Fontosnak tartja, hogy továbbra is fenn tudják tartani a világ érdeklődését a háború iránt, hogy minden nap szerepeljenek a hírekben. Ennek érdekében hétfőn amerikai és kanadai egyetemek diákjaival fog beszélni, május végén pedig külön beszédet intéz majd a Stanford Egyetem hallgatóihoz is.

A legfontosabb feladatnak továbbra is azt tartja, hogy Ukrajna gyorsított eljárás keretében csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Május 23-án a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőihez intéz beszédet, de a luxemburgi parlamentben is felszólal majd.

„A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett «különleges műveletük» kudarcba fulladt. De el fog jönni a pillanat, amikor az ukrán nép rákényszeríti a megszállókat, hogy felismerjék a valóságot” -mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt