Lazított a Venezuela elleni szankciókon az Egyesült Államok

május 17., kedd 19:26
1

A Venezuela elleni szankciók részleges enyhítését jelentette be kedden az Egyesült Államok, hogy segítsék a párbeszéd újrafelvételét a latin-amerikai országban Nicolás Maduro elnök és az Egyesült Államok támogatását élvező ellenzék között.

Nicolas Maduro venezuelai elnök Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Az amerikai vezetés azzal indokolta a döntést, hogy a két tábor megállapodott, és újrakezdik a tárgyalásokat Mexikóvárosban, hogy megoldást találjanak a venezuelai politikai válságra. A döntést az Egyesült Államok által Venezuela legitim elnökének elismert ellenzéki vezető, Juan Guaidó környezetének kérésére hozták meg

A Reuters forrásai szerint még nincs végleges amerikai döntés a Chevron jelenlegi, korlátozott venezuelai működési engedélyének megújításáról. Ez az utolsó amerikai olajtermelő, ami jelen van Venezuelában. Most a Chevron felhatalmazást kap arra, hogy tárgyaljon a kormánnyal és a PDVSA állami olajcéggel a vállalat venezuelai tevékenységének jövőjéről. Az engedélyre azért van szükség, mert az amerikai szankciók tiltják a PDVSA-val vagy a szankciókkal sújtott tisztviselőkkel való üzletelést. (Reuters/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt