Szuvenírnek nyúlta le Ukrajnából a tankelhárító gránátot, berakta a kocsijába, hazavitte, az ötlet nem jött be

külföld
2022 május 17., 14:33
comments 16

Az orosz média is beszámolt arról, hogy a Moszkva közeli Mitiscsi kisvárosban ma felrobbant egy személyautó, amiben ketten megsérültek.

Nagy mázlijuk volt, mert a helyszíni fotók tanúsága szerint a KIA farrésze úgy robbant szét, mintha a csomagtartóba zárt Hulk tört volna elő a kocsiból.

Ám a helyszínen készült képek alapján nem az ismert szuperhős, hanem egy svéd gyártmányú AT4-es tankelhárító fegyver, németből tükörfordított népi nevén páncélököl tört elő onnan.

A kocsi közelében ugyanis megtalálták a darabjait.

A REN TV nevű orosz csatorna információja szerint a fegyvert a kocsi egyik utasa, bizonyos Viktor K. hozhatta Donbaszból, ahol nemrég járt egy humanitárius segélyszállítmány kísérőjeként. Azt nem tudni, hogy szívmelengető emléknek szánta vagy esetleg el akarta-e adni. Az AT4-es mondjuk nem túl bonyolult, ezért olcsó fegyver, 1500 dollár körüli áron adják darabját.

Bár az ilyen fegyvereket elvileg biztonságosan lehet szállítani, ez a példány a harctéri körülmények között megsérülhetett, hiszen a jelentések szerint magától robbant fel a csomagtartóban. Érdekes, hogy az autó ahhoz képest egészen jól megúszta, a két utasról nem is beszélve. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az autó vékony lemezrétegét könnyedén átszakította a berobbant gránát, így nem tudott olyan pusztító erőt kifejteni, mint egy vastag páncélzatú tank belsejében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.