Véletlenül neki utalták egy kisváros teljes covidsegélyét, lelécelt vele

PÉNZ
2022 május 17., 08:52
comments 8

Egy japán város véletlenül egyetlen férfinak utalta el a város összes lakosának covid miatt járó segélyt - csakhogy a 24 éves férfi nem adta vissza a pénzt, hanem eltűnt vele. A Jamagucsi prefektúrában található Abu nevű kisvárosban összesen 463 háztartás kapott volna segélyt, a kedvezményezettek listáján a szóban forgó férfi volt az első. Csakhogy április 8-án a bank egy formatálási hiba miatt a 46,3 millió jen (több mint 132 millió forint) értékű pénzügyi támogatást egyben utalta át a férfi bankszámlájára.

Tízezres jen címletek.
photo_camera Tízezres jen címletek. Fotó: XU JINGBAI/Imaginechina via AFP

Miután megkapta a pénzt, a férfi a teljes összeget elkezdte naponta kis részletekben kivenni a számlájáról, hogy elkerülje a lebukást. Mire a városi hatóságok észbe kaptak, és április 21-én megtalálták a férfit, azt mondta nekik, hogy az összes pénz „elment”. „Az összes pénz átkerült egy másik pénzintézetnél vezetett számlára. Nem tudom visszautalni. Jóváteszem a bűnömet” - mondta akkor a gyanúsított.

Május 12-én a város pert indított ellene - a jogi költségekkel együtt összesen 51 millió jent követelnek tőle -, a férfi azonban addigra eltűnt otthonából. Az illető egyébként nem lakott régóta a városkában, 2020 októberében költözött oda a vidéki területek újranépesítését célzó kormányzati program keretében.

A SoraNews24 szerint a város lakói a férfit „jó fiúnak, fiatalnak és jóképűnek” írták le, a főbérlője pedig azt mondta az újságíróknak, hogy már kifizette a májusi bérleti díjat.

Frissítés: A BBC szerint a férfi ügyvédje elmondta, hogy védence online kaszinókban játszotta el az összes pénzt, és semmilyen komolyabb, pénzzé tehető vagyontárgya nincs.

(Via Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.