Az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlás egyik elkövetője, Bodoky Károly beismerő vallomást tett

bűnügy
2022 május 18., 19:13
comments 4

Novemberben Bodoky Károlyt, akit a szlovákiai bűnügyi szervek a volt dunaszerdahelyi maffiavezér, Sátor Lajos jobbkezeként ismertek, a német és osztrák rendőrök egy 1999-es magyarországi gyilkosság gyanúsítottjaként hozták Magyarországra. Bodokyt a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztályának kérelmére a német hatóságok fogtak el még októberben.

A szlovákiai Rimaszombatból való férfit egy bajor kisvárosban tartóztatta le a német rendőrség speciális alakulata. Október 8-án Budapesten elfogták a Turek néven ismert Haris Sándort is, aki évekkel ezelőtt D. Alexre változtatta a nevét.

photo_camera Fotó: police.hu

A Paraméter több forrás alapján azt írja, hogy pár hónap elzárás után Bodoky beismerte tettét és együttműködik a rendőrséggel. A zoznam.sk szerint Bodokyt átszállíthatják Szlovákiába, hogy bűnügyi rekonstrukciót végezzenek a hírhedt, tízes gyilkosság helyszínén, a dunaszerdahelyi Fontána bárban.

A lap szerint Bodoky más bűnügyekben is együttműködhet a hatóságokkal.

1999. február 2-án Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlenek megölték a magyar Döcher Györgyöt – aki Turek legközelebbi barátja/bűntársa volt – és a bolgár testőrét.

A rendőrség szerint Turek az akkor Magyarországon bujkáló Sátor Lajos embereivel ölette meg Döchert, cserébe részt vett az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság elkövetésében. Bodoky valószínűleg társtettes volt a budapesti és a dunaszerdahelyi leszámolásban.

1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő gépfegyveres hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe és lőtt halomra tíz embert, köztük a klán vezérét, Pápay Tibort. (Paraméter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt