Az ipari tárcához kerül a környezetvédelem

május 19., csütörtök 7:17
19
Nagy István agrárminiszter mesterséges erdőt címkéz fel "Neked zöldül" feliratokkal Kecskeméten 2022. március 1-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A kormányalakítás-átalakítás egyik érdekes fejleményeként új minisztérium alá rendelik a környezetvédelmet, aminek így továbbra se lesz önálló minisztériuma. Az Orbán-rendszerben a területért eddig az agrárminisztérium volt a felelős, ám az új kormányban a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz került. Nagy István agrárminiszter szerint ez remek hír, mert így olyan intézményhez kerül a kérdés, amit "a legközvetlenebbül érint". Már amennyiben a környezetvédelmi szempontok leginkább az ipart korlátozzák, így hát mi sem természetesebb annál, hogy az ipari minisztériumra bízzák a felügyeletét.

Nagy agrárminiszter továbbá azt is ünnepelte, hogy a környezetvédelmet az új kormányban két területre osztják, amelyeket ezentúl két minisztérium fog felügyelni. Tárcájánál ugyanis önálló természetvédelmi államtitkárságot hoznak létre, gondolom ezzel is azt szimbolizálva, hogy a természet=/=környezet.

A rendszerbe kódolva vannak az ütközések, Nagy szerdai miniszteri meghallgatásán például azt mondta, hogy az ipari beruházásokkal szemben szorgalmazni fogja a termőföldek hatékonyabb védelmét, bár a termőföldek védelme korántsem azonos a környezet, pláne a természet védelmével. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt