Két év száműzetés után visszatér I. János Károly, Spanyolország exkirálya

külföld
2022 május 19., 04:22

A spanyol királyi palota megerősítette, hogy I. János Károly a héten tér vissza Spanyolországba, miután az elmúlt két évet száműzetésben töltötte az Egyesült Arab Emírségekben.

Az exkirály azután hagyta el Spanyolországot, hogy korrupcióval vádolták és azzal gyanúsították, hogy több mint hatmillió eurót kapott azután, hogy egy spanyol konzorcium nyerte el a Medinát és Mekkát összekötő nagy sebességű vasútvonal építésének második fázisát Szaúd-Arábiában.

A 84 éves exkirály azért térhet most vissza, mert az ország főügyészsége márciusban felfüggesztette az ellene folyó vizsgálatokat. Úgy tudni, hogy csütörtökön érkezik meg Spanyolországba, de hétfőn már megy is vissza az Arab Emírségekbe. Ezt a pár napot családjával tölti az északnyugat-spanyolországi Sanxenxóban, majd a fővárosban, Madridban találkozik fiával, VI. Fülöp spanyol királlyal. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.