Lázár János külön lebeszélte Orbánnal, hogy ne hozzá kerüljön Paks 2

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
május 19., csütörtök 15:31
16

A kormánykeretbe 4 év kihagyás után után visszatérő Lázár János úgy foglalta össze a miniszteri céljait a csütörtöki meghallgatásán, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb országa legyen, 10 év múlva az épületek és az országkép ne legyen rosszabb, mint Ausztriában. Ennek érdekében pedig hatékonyabbá, gyorsabbá, akadálymentessé tegye az állami beruházásokat.

Az ő dolga az lesz, hogy ha valaki Ausztriából átjön Magyarországra, akkor az utak és az épületek állapota alapján ne tudja megmondani, hogy másik országba érkezett. Azon fog dolgozni, hogy ebben az országban mindent magyar építészek tervezzenek, mindent magyar vállalkozások építsenek.

„Engem Orbán Viktor egy magyar világ felépítésére kért föl, és nem pedig másra.”

A meghallgatás után elmondta, hogy külön kellett tárgyalnia Orbán Viktorral arról, hogy ne hozzá kerüljön a paksi beruházás. Ez végül Szijjártó Péternél kötött ki.

A meghallgatáson azért elismerte, hogy sok mindennek kell változnia, hogy a magyar építésztársadalom, a magyar beruházók, a magyar beruházások versenyképesek legyenek. Most egy új rendszert akar felépíteni az állami beruházásokra. A következő néhány hétben felméri, hány állami beruházás van folyamatban, és ezeket átvilágítja. Ezeknek az összege 10 ezer milliárd forintot jelent. Megnézi, melyikek azok, ahol még nem volt közbeszerzés vagy kiviteli szerződés, hol hiányzik a forrás, hol vannak pénzügyi akadályok. A következő egy hónapban többek között egyeztetne a kamarákkal, a Fővárosi Önkormányzattal, az önkormányzati szövetségekkel, az építőipari dolgozók szakszervezeteivel.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt