Lázár János külön lebeszélte Orbánnal, hogy ne hozzá kerüljön Paks 2

POLITIKA
2022 május 19., 15:31
comments 15

A kormánykeretbe 4 év kihagyás után után visszatérő Lázár János úgy foglalta össze a miniszteri céljait a csütörtöki meghallgatásán, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb országa legyen, 10 év múlva az épületek és az országkép ne legyen rosszabb, mint Ausztriában. Ennek érdekében pedig hatékonyabbá, gyorsabbá, akadálymentessé tegye az állami beruházásokat.

Az ő dolga az lesz, hogy ha valaki Ausztriából átjön Magyarországra, akkor az utak és az épületek állapota alapján ne tudja megmondani, hogy másik országba érkezett. Azon fog dolgozni, hogy ebben az országban mindent magyar építészek tervezzenek, mindent magyar vállalkozások építsenek.

„Engem Orbán Viktor egy magyar világ felépítésére kért föl, és nem pedig másra.”

A meghallgatás után elmondta, hogy külön kellett tárgyalnia Orbán Viktorral arról, hogy ne hozzá kerüljön a paksi beruházás. Ez végül Szijjártó Péternél kötött ki.

link Forrás

A meghallgatáson azért elismerte, hogy sok mindennek kell változnia, hogy a magyar építésztársadalom, a magyar beruházók, a magyar beruházások versenyképesek legyenek. Most egy új rendszert akar felépíteni az állami beruházásokra. A következő néhány hétben felméri, hány állami beruházás van folyamatban, és ezeket átvilágítja. Ezeknek az összege 10 ezer milliárd forintot jelent. Megnézi, melyikek azok, ahol még nem volt közbeszerzés vagy kiviteli szerződés, hol hiányzik a forrás, hol vannak pénzügyi akadályok. A következő egy hónapban többek között egyeztetne a kamarákkal, a Fővárosi Önkormányzattal, az önkormányzati szövetségekkel, az építőipari dolgozók szakszervezeteivel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.