Súlyosan megsérült egy gyerek a zánkai Erzsébet-táborban, amikor rádőlt egy focikapu

baleset
2022 május 19., 14:40
comments 2

Szerdán súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel. Az osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

2017. júniusában gyerekek fociznak a nyári Erzsébet-táborok egyik fő helyszínén, a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban.
photo_camera 2017. júniusában gyerekek fociznak a nyári Erzsébet-táborok egyik fő helyszínén, a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte a gyermek ellátását, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett. A sérült állapotát stabilizálták, majd a győri kórházba szállították.

A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött. Együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak a családnak - közölték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.