Katar segítségével szakadna le az orosz gázról Németország

gazdaság
2022 május 20., 19:53
comments 2

Energetikai partnerségről állapodott meg Németország és Katar. Olaf Scholz Berlinben tartott közös sajtótájékoztatót a katari emírrel, Tamím bin Hamád Al Táni sejkkel. A német kancellár azt mondta, Katar szerepe kulcsfontosságú lesz Németország energiastratégiájában, melynek célja, hogy csökkentsék az orosz gáztól való függőséget.

A katari emír közölte, reményei szerint Doha már 2024-ben megkezdheti az LNG, azaz cseppfolyósított gáz szállítását Berlinbe. Scholz azt mondta, az ország infrastrukturális fejlesztéseket fog végrehajtani, hogy képes legyen hajóval importálni a cseppfolyósított gázt.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta Ukrajna és más európai országok is nyomást gyakorolnak Németországra, hogy tegyen lépéseket az orosz gázimport kiváltására. Május elején az Alsó-Szászországban található Wilhelmshaven városában megkezdték az ország első úszó LNG-termináljának építési munkálatait. (CNN via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.