Késsel támad járókelőkre egy férfi Norvégiában

külföld
2022 május 20., 11:26

Késsel támadt járókelőkre pénteken egy ismeretlen férfi a délkelet-norvégiai Noréban, négyen megsebesültek, egyikük súlyosan - közölte a norvég rendőrség.

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a gyanúsított - akit a hatóságok már elfogtak - véletlenszerűen választotta ki áldozatait.

A TV2 norvég televízió helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy több mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

photo_camera Fotó: LISE ASERUD/AFP

Az országban tavaly októberben már történt hasonló támadás, mégpedig a Norétól nem messze fekvő Kongsbergben, ahol egy dán férfi íjjal és más, pontosabban meg nem határozott fegyverrel támadt áldozataira, a támadásban öten meghaltak. Egy hónapra rá a rendőrség agyonlőtt Oslóban egy férfit, aki félmeztelenül, késsel rontott a járókelőkre, majd rátámadt az elfogására kiérkező rendőrökre is. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.