Szétvert zászlóaljakból tákolnak össze újakat az oroszok

külföld
2022 május 20., 06:23

Ismeretlen tettesek gyújtogatják az orosz hadsereg sorozóirodáit, írja pénteki hadi jelentésében az Institute for the Study of War. Az orosz telegramcsatornákon és a sajtóban terjedő értesülések szerint Moszkva környékén, Omszkban, Volgográdban, Rjazany környékén és Hantimanyszkban is voltak gyújtogatások május 4-14 között, feltehetően a bújtatott mozgósítás elleni tiltakozva.

Orosz katonák Herszon megyében.
photo_camera Orosz katonák Herszon megyében. Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

Oroszország hivatalosan továbbra se áll háborúban, kitart amellett, hogy Ukrajnában csak különleges katonai műveletek zajlanak. Ezért hivatalosan nincs lehetőség mozgósításra, pedig az orosz erők egyre nehezebben pótolják emberveszteségeiket. Az amerikai katonai hírszerzés értesülései szerint az oroszok már szétvert zászlóaljak összevonásával próbálnak új frontalakulatokat kialakítani. Ezek harcértéke erősen korlátozott lehet az összeszokottság hiányában.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.