Csaknem egy évtized után újra a Munkáspárt kormányozhat Ausztráliában

POLITIKA
2022 május 21., 12:30
comments 2

Várhatóan Anthony Albanese vezetésével alakíthat kormányt az ausztrál munkáspárt. Az olasz felmenőkkel rendelkező Albanese, Ausztália egyik legrégebb óta hivatalban levő ausztrál politikusa lesz az ország első nem angol-kelta származású miniszterelnöke, írja a BBC.

Albanese programjában megújulást, "nem pedig forradalmat" ígért, és elmondása szerint itt az idő, hogy a a parlament tükrözze a "modern Ausztráliát". A BBC szerint a leendő munkáspárti miniszterelnök arról ismert, hogy kiállt Ausztrália ingyenes egészségügyi rendszeréért, szószólja a helyi LMBTQ+ közösségeknek, valamint szenvedélyes rögbi rajongó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.