Egy németországi városban betiltották a kinti cicákat

külföld
2022 május 21., 18:20
comments 13

A németországi Walldorf városában ettől a héttől kezdve augusztus végéig komoly pénzbírsággal - 500 euró - büntethető az, akinek a cicáját kóborláson kapják, illetve még komolyabb pénzbírság - 50 000 euró - elé nézhet az, akinek a cicájának a kóborláson túl kedve szottyan megsebesíteni, esetleg megölni egy tarajos pacsirtát. A tarajos pacsirta ugyanis ritka madár - a faj túlélése minden egyes csibén múlik -, és ebben az időszakban szokott fészkelni - a földön, ami még kiszolgáltatottabbá teszi a macskákkal szemben.

A szabály a város déli részén élő összes macskára érvényes, és az következő három évben áprilistól augusztusig érvényben lesz. Egyes állatvédő szervezetek azonban nem teljesen értenek egyet a döntéssel. A Deutscher Tierschutzbund, Németország legnagyobb állatjóléti szervezete szerint a hirtelen korlátozás hatalmas stresszt jelent az állatok számára, és az se bizonyított, hogy a macskák városbéli jelenléte ténylegesen negatív hatással lenne a walldorfi tarajos pacsirtákra. Daniela Schneider, a Four Paws (Négy Mancs) Németországi aktivistája szerint hiba lenne a macskákat hibáztatni a madárfajok pusztulásáért, akkor már inkább nekünk embereknek kellene vállalnunk a felelősséget, amiért elpusztítottuk a vadon élő fajok élőhelyeit és táplálékkészletét. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt