MNB: Járjon alanyi jogon az elektromosautó-vásárlás támogatása, ne kelljen pályázni

gazdaság
2022 május 22., 07:51
comments 17

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja, hogy az elektromos gépjárművek támogatása ne pályázati, hanem alanyi jogon járjon új e-gépjármű vásárlása esetén, olvasható a jegybank Fenntartható egyensúly és felzárkózás címmel közzé tett 144 pontból álló javaslatcsomagjában az elektromobilitás részt szemlézte, amit a Villanyautósok vett észre.

A jegybank ezzel az intézkedéssel ösztönözné, hogy több elektromos gépjárműt vegyenek a magyarok. Magyarország eddig 15 milliárd forinttal támogatta az ilyen gépjárművek vásárlását, de ez nem tűnik elegendőnek, ugyanis még mindig sokkal kevesebb elektromos autót látni az utakon nálunk, int más európai országokban.

A jegybank programjában az is szerepel, hogy megtízszereznék a töltőszámot és töltőpontokat telepítenének elsősorban vidékre. Az új építésű lakóépületeket pedig állami támogatással segítenék, hogy töltési infrastruktúrát építhessenek ki. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.