Boris Johnson arra készül, hogy az illegális buli megrendezőjét teszi meg bűnbakká

külföld
2022 május 22., 06:00

A lezárások alatti partiról szóló jelentés szerint Boris Johnson Simon Case közigazgatási államtitkárt (head of civil service) készül megtenni bűnbakká, hogy a saját bőrét mentse, tudta meg több forrás.

Simon Case volt ugyanis az az ember, aki megrendezte a legszigorúbb lezárások alatt azt a december 17-i karácsonyi bulit a saját házában, amire a miniszterelnök is hivatalos volt.

A jelentést látó egyik forrás szerint a jelentés sokkal nagyobb károkat okozhat Boris Johnson karrierjében, mint az az egyszeri pénzbírság, amit kapott, és ami nagy felháborodást eredményezett. Az ügy kapcsán körülbelül 126 embert büntettek meg egyszeri pénzbírsággal, aminek az összege általánosan 50 font körül volt.

Simon Case is olyan bírálatokra számíthat, amik miatt fel kell ajánlania lemondását, vagy a miniszterelnök meneszti, hogy Johnson elmondhassa, határozottan lépett fel, és levonta a tanulságokat. Simon Case valószínűleg még azért nem mondott le, mert Boris Johnsonnak kell egy „test”, ami megvédi. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.