Boris Johnson arra készül, hogy az illegális buli megrendezőjét teszi meg bűnbakká

május 22., vasárnap 6:00

A lezárások alatti partiról szóló jelentés szerint Boris Johnson Simon Case közigazgatási államtitkárt (head of civil service) készül megtenni bűnbakká, hogy a saját bőrét mentse, tudta meg több forrás.

Simon Case volt ugyanis az az ember, aki megrendezte a legszigorúbb lezárások alatt azt a december 17-i karácsonyi bulit a saját házában, amire a miniszterelnök is hivatalos volt.

A jelentést látó egyik forrás szerint a jelentés sokkal nagyobb károkat okozhat Boris Johnson karrierjében, mint az az egyszeri pénzbírság, amit kapott, és ami nagy felháborodást eredményezett. Az ügy kapcsán körülbelül 126 embert büntettek meg egyszeri pénzbírsággal, aminek az összege általánosan 50 font körül volt.

Simon Case is olyan bírálatokra számíthat, amik miatt fel kell ajánlania lemondását, vagy a miniszterelnök meneszti, hogy Johnson elmondhassa, határozottan lépett fel, és levonta a tanulságokat. Simon Case valószínűleg még azért nem mondott le, mert Boris Johnsonnak kell egy „test”, ami megvédi. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt