Kanadában közel egymillió háztartásban nincs áram az erős viharok miatt

május 23., hétfő 6:53

Ontario és Québec tartományokban szombaton heves viharok voltak, az erős szél miatt fák dőltek ki, többen meghaltak – heten fakidőlések miatt, egy embernek pedig a csónakja borult fel. A hatóságok jelentése szerint több mint 130 km/órás széllökéseket mértek, csaknem 900 ezer otthon maradt áram nélkül. A Hydro One áramszolgáltató vállalat szerint több napba telik, mire minden háztartásban vissza tudják kapcsolni az áramot.

A Torontótól egy órányira északra fekvő Uxbridge városában szükségállapotot hirdettek. A több mint két órán át tartó vihar sok fát döntött ki és házakat rongált meg, a segélyhívások elárasztották a mentőszolgálatokat.

Szakértők szerint a vihart, amely egy közel 1000 kilométeres területre terjed ki, egy ritka jelenség, a derecho okozta. Utóbbi többnyire melegebb időben, nyáron alakul ki, amikor zivatarok egy gyorsan mozgó csoportja egyesül. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt