Kanadában közel egymillió háztartásban nincs áram az erős viharok miatt

külföld
2022 május 23., 06:53

Ontario és Québec tartományokban szombaton heves viharok voltak, az erős szél miatt fák dőltek ki, többen meghaltak – heten fakidőlések miatt, egy embernek pedig a csónakja borult fel. A hatóságok jelentése szerint több mint 130 km/órás széllökéseket mértek, csaknem 900 ezer otthon maradt áram nélkül. A Hydro One áramszolgáltató vállalat szerint több napba telik, mire minden háztartásban vissza tudják kapcsolni az áramot.

link Forrás

A Torontótól egy órányira északra fekvő Uxbridge városában szükségállapotot hirdettek. A több mint két órán át tartó vihar sok fát döntött ki és házakat rongált meg, a segélyhívások elárasztották a mentőszolgálatokat.

Szakértők szerint a vihart, amely egy közel 1000 kilométeres területre terjed ki, egy ritka jelenség, a derecho okozta. Utóbbi többnyire melegebb időben, nyáron alakul ki, amikor zivatarok egy gyorsan mozgó csoportja egyesül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.