Pénteken egy hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet

május 23., hétfő 7:44
6

Május 27-én egy hatalmas, a Live Science cikke szerint az Empire State Bulidingnél négyszer nagyobb aszteroida közelíti meg a Földet és húz majd el mellettünk 76 ezer km/órás sebességgel.

A 7335 (1989 JA) jelű aszteroida nagy veszélyt nem jelent, a NASA szerint körülbelül 4 millió kilométerrel, vagyis a Föld és a Hold közötti átlagos távolság közel tízszeresével kerüli el bolygónkat. Ettől függetlenül a NASA az aszteroidát mérete miatt „potenciálisan veszélyesnek” minősítette, ami azt jelenti, hogy ha pályája időközben megváltozna és a Földbe becsapódna, hatalmas károkat okozna a bolygónkon.

A héten közelünkbe kerülő aszteroida egyike annak a több mint 29 000 földközeli objektumnak, amelyeket a NASA nyomon követ. Ide azok a csillagászati objektumok tartoznak, amelyek a Föld pályájától 48 millió km távolságon belül haladnak el. Ezek általában rendkívül kicsik, a NASA jelentése szerint ez az aszteroida az általuk vizsgált objektumok 99 százalékánál nagyobb.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt