Vadászfegyverrel lőtte fejbe az apját egy 18 éves fiú Somogyban

bűnügy
2022 május 23., 16:40

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi a Somogy megyei Szulok község külterületén, a fiatal férfit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten, egy IX. kerületi szállodában fogták el - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

link Forrás

Szijártó István ezredes, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes az ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy L. Martin közvetlen közelről, vadászként dolgozó apja fegyverével akkor követte el tettét, amikor az áldozat egy német vendégvadász által elejtett vaddisznót zsigerelt ki. A férfi a bűncselekményről hangfelvételt készített a telefonjával.

A feltételezett elkövető a gyilkosság után a Dráva partján időzött, később visszatért a helyszínre, hogy eltüntesse a nyomokat, ágakkal és avarra fedje be a holttestet, végül az apja otthonából elhozott további két fegyverrel és mintegy 300 lőszerrel Budapestre utazott, ahol egy IX. kerületi szállodában vett ki szobát. Mivel a fegyverek nála lehettek, a TEK segítségét kérték az elfogáshoz.

A férfi az elfogása után részletes, feltáró beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy „olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja - a megtestesült gonosz, az antikrisztus - megakadályozott volna”.L. Martin a rendőröknek azt mondta, múlt kedden döntött úgy, hogy megöli az apját. Három napig gondolkozott a gyilkosságon, majd ezért kérte, hogy vele mehessen a pénteki vendégvadászatra. A vaddisznó lelövése után elmentek vacsorázni a német vendégvadásszal, és a fiú már evés közben is azon gondolkozott, hogyan ölhetné meg az apját. Ekkor döntötte el, hogy vár a vaddisznó kizsigereléséig. Végül Szulok és Barcs között, a Posta úton álltak meg. Amikor az apa kiszállt, és elkezdte kizsigerelni a vaddisznót, a fiú csőre töltötte a nála lévő golyós vadászpuskát, felvette a fülvédőt, majd közvetlen közelről fejbe lőtte az apját. Mindezt hangfelvételen rögzítette. Azért vette fel a gyilkosságot, hogy később a Youtube-on megjelentethesse. Így akarta a világ tudtára adni, hogy kiiktatta azt az embert, aki „a világ megrontásán, a világbékével szemben” tevékenykedik. Később az apja autóját és fegyvereit azért szállította Budapestre, hogy eltűnésnek álcázza a történetet.

Az elkövetőt emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vették, az eljárásba elmeorvosi szakértőt vonnak be. (police.hu/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.