Fotók kerültek elő Boris Johnsonról, ahogy a hivatalában tartott egyik illegális partin iszik

külföld
2022 május 24., 07:35
comments 5

Boris Johnson brit miniszterelnökről olyan fotók kerültek elő, amelyek kétségbe vonják Johnson állítását, miszerint nem tudott a járvány és lezárások idején történt Downing Street-i szabályszegésekről.

A képeken az látható, hogy a miniszterelnök társaságban, alkoholos üvegek mellett áll egy pohárral a kezében. A fotók alapján úgy tűnik, hogy Boris Johnson pezsgővel a kezében mond tósztot.

link Forrás

A fotók Lee Cain, a Downing Street akkori kommunikációs igazgatójának tiszteletére rendezett bulin készültek, a képek szerint a fotóson kívül még nyolcan voltak az összejövetelen. Az ITV News viszont úgy tudja, hogy a képeken szereplőkön túl még mások is voltak a partin, amit akkor tartottak, amikor a járvány miatt hozott szabályok szerint beltérben maximum két olyan ember találkozhatott volna, akik különböző háztartásokban élnek.

A londoni rendőrség a múlt héten zárta le a Downing Street-i és Whitehall-beli illegális partik miatt folytatott nyomozást. Bennfentesek szerint a miniszterelnök több olyan összejövetelen is részt vett, amelyeken megszegték a korlátozások miatt hozott szabályokat, a Guardian cikke szerint a rendőrségi határozat alapján mégis úgy tűnik, mintha Johnson nem szegte volna meg a szabályokat.

A Metropolitan Police korábbi helyettes rendőrfőnöke szerint romlott az emberek bizalma a rendőrségben, Lord Paddick liberális demokrata képviselő szerint pedig a rendőrség számíthatott rá, hogy a fotók nyilvánosságra kerülnek, és ezzel aláássák a rendőrség hitelességét. Paddick úgy fogalmazott, „a nyilvánosság tudni akarja majd, milyen további bizonyítékokra volt szüksége a rendőrségnek ahhoz, hogy megbüntessék a miniszterelnököt, miközben a fotók minden kétséget kizáróan azt mutatják”, hogy szabályt szegett.

A londoni rendőrség hétfőn elutasította, hogy további kérdésekre válaszoljon, miután előkerültek a fotók, amelyek szerint Johnson egy olyan eseményen vett részt, amin nem szabadott volna, és amelyért nem kapott pénzbírságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.