Bayer Zsolt „aljas antiszemita kijelentéseiről” ír az egyik legrégebbi amerikai zsidó szervezet

május 25., szerda 8:11
12

Az American Jewish Committe (AJC) szerint elfogadhatatlan, hogy Bayer Zsolt felszólalhatott az amerikai jobboldal Budapesten tartott rendezvényén, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Az 1906-ban alapított zsidó szervezet felidézte Bayer 2011-es „aljas antiszemita kijelentéseit”, amiket „Ugyanaz a bűz” című cikkében közölt. Ebben azt írta:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben.”

1919-ben az orgoványi erdőben gyilkolták meg a bukott tanácsköztársaság helyi funkcionáriusait Héjjas Iván vezetésével, aki később a fajvédő Magyar Nemzeti Függetlenségi Párt képviselője volt.

Bayer Zsolt a parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

Bayer 2015-ben azt mondta a 24.hu-nak, eszébe sem jutott zsidózni, „már csak azért sem, mert nem zsidók voltak az áldozatok”. Szerinte az általa idézett szereplők (egy Cohen nevű brit újságíró, Daniel Cohn-Bendit politikus és Schiff András zongorista) esetében sem a zsidóságukkal volt baja, hanem azzal, amiket a magyar kormányról mondtak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt