Bill Cosby újra bíróság elé áll, egy 15 éves lány szexuális zaklatásával vádolják

bűnügy
2022 május 25., 04:29
comments 1

Megkezdődött az esküdtszék kiválasztása abban a polgári perben, melyet egy Judy Huth nevű nő indított Bill Cosby ellen: a nő azzal vádolja Cosbyt, hogy a '70-es években a színész fogdosta őt, miután egy barátnőjével együtt a Playboy Mansionbe vitte őket. Cosby ügyvédei tagadják a vádakat. A tényleges tárgyalás június 1-jén kezdődik a Los Angeles-i felsőbb bíróságon.

photo_camera Bill Cosby a 2018-as pere végén. Fotó: Mark Makela/AFP

A vádirat szerint a 15 éves Huth és 16 éves barátnője egy Los Angeles-i forgatáson ismerkedtek meg Cosbyval, aki akkor meg is kérdezte tőlük, mennyi idősek. Pár nappal később meghívta őket a teniszklubjába, ahol alkoholt adott nekik. Majd, miután a lelkükre kötötte, hogy hazudják 19 évesnek magukat, ha bárki kérdezné, elvitte őket a Playboy Mansionbe. Ott aztán egy ponton Cosby belenyúlt Huth alsóneműjébe, illetve Huth kezét a saját nadrágjába téve kényszerítette, hogy a lány kielégítse. Mivel Huth javítást kért a zaklatás dátumát illetően, a színész ügyvédei valószínűleg ezt próbálják majd aduászként felhasználni.

Bill Cosbyt eddig 60 nő vádolta szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. Cosbyt 2018-ban elítélték az Andrea Costand elleni perben, ám 2021-ben szabadon engedték. A színész egészségügyi okokból nem lesz ott személyesen a bíróságon. (Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt