Estére hidegfront érkezik zivatarokkal

időjárás
2022 május 25., 05:40

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzése szerint a többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd meg több helyen, utóbbiak az északi és nyugati megyékben időszakosan össze is állhatnak és helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat belőlük.

Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
photo_camera Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Kora estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, a zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között várható, de az északi határszélen, északnyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. Az éjszaka első felében többfelé záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is képződhetnek, majd kelet, délkelet felé terjednek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, a hidegre hajlamos, szélvédett völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.