Orbán bejelentésére elszállt a forint

belföld
2022 május 25., 17:29
comments 9

Zuhanni kezdett a forint Orbán Viktornak arra a szerda esti bejelentésére, hogy a kormány különadókat vet ki. A Portfolio szerint már csak hajszálra van a 395-től az euró árfolyama, jelenleg 394,8 forintba kerül egy euró. Ez már több mint 3 százalékos zuhanást jelent kedd estéhez képest. Ekkora mértékű esésre rég volt példa a magyar deviza piacán, még a háború kitörésekor sem volt ilyen.

Nagy esésben volt ma a magyar tőzsde, miután tegnap Orbán kihirdette a háborús veszélyhelyzetet. A reggeli 382 forintos euróár délután négyre már a 390 forintot is elérte.

“Már az egész szerdai kereskedésben feszült volt a helyzet, ugyanis nagy várakozás előzte meg a kormányülésről kiérkező döntéseket, a piaci szereplők már kezdték árazni a nem befektetőbarát gazdaságpolitikai lépéseket” - írja a lap.

Orbán Viktor videóüzenetének megjelenését követően a forint újabb gyengülésnek indult, ami azóta is tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.