Az MKB veszi át a Sberbank hitelportfólióját

május 26., csütörtök 13:21
11

Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amit a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft.

„Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni” – mondta az ügyletről Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A Mészáros Lőrinc-féle MKB Bank Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Sberbank Magyarország hitelportfóliójának átvételére, ami kb. 35 ezer lakossági és 3000 kis-, közép- és nagyvállalati ügyfelet érint. A megállapodást a kb. 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról az MKB Bank és a Sberbank Magyarország, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalatának végelszámolója írták alá.

Mészáros Lőrinc, az MKB Bank résztulajdonosa és Kövér László, az Országgyűlés elnöke átadja Máté Dóra végzős egyetemistának az ösztöndíjprogram sikeres elvégzéséért járó oklevelet az idei MKB-ösztöndíjak átadóünnepségén az MKB Székházában 2019. október 31-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank a tranzakció zárása után, előreláthatólag 2 hónap múlva, felkeresi őket a hiteltörlesztéssel kapcsolatban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt