Elbocsátások kezdődtek a kormányközeli megyei lapoknál

május 26., csütörtök 9:09
16

A Media1 és a hvg.hu információi szerint elbocsátások kezdődtek a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks több megyei lapjánál. A hvg.hu a szegedi központú Délmagyarországról ír, ahonnan a lap szerint már a szerkesztőség közel felét elküldték. „Újságírókat, tördelőt és fotósokat is elbocsátottak a Csongrád-Csanád megyei laptól. A szerkesztőség így fél lábon fogja mostantól kiállítani a napilapot és az online tartalmakat” - írják. Úgy tudni, további két megyében is hasonló elbocsátás történt, de a cikkben nincs megnevezve, hogy melyik lapokról van szó.

Eközben a Media1 arról ír, hogy az ugyancsak KESMA-s Zalai Hírlap szerkesztőségéből szintén elküldtek a nagyjából 8 újságíróból 4-5-öt. „A leépítések mögött az áll, hogy a Mediaworksnél megvizsgálják, hogy mely lapok lennének életképesek állami hirdetések nélkül, tehát tisztán, piaci alapon. Azoknál a lapoknál, ahol az állam nélkül életképtelenek lennének, vagy komoly gondok adnák magukat, költségvágások vagy akár ennél súlyosabb lépések is lehetnek” - írja a Media1 belsős információkra hivatkozva.

A Mediaworkshöz tartozó megyei lapok címlapjai a 2018-as parlamenti választás előtti napon Fotó: 444

A Mediaworks vidéki hálózatát és más megyei lapokat 2016-ban kebelezte be a kormánypropaganda. Azóta többször is előfordult, hogy egységesen ugyanaz az Orbán-interjú szerepelt a címlapjaikon a kampány során.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt