Olyan stílusban írta meg a tankerület, hogy fejenként ezer forintot adnak a pedagógusnapi bulira, hogy sokan kiborultak

május 26., csütörtök 4:42
37

“És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! "Ereszd el a hajam!" Lesz ám bulika!”

Ezzel a szöveggel posztolta ki a Facebookra a pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy milyen üzenetet kaptak a Bel-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolák pedagógusnap előtt. A szövegben örömmel tájékoztatják őket, hogy fejenként ezer forintot adnak nekik a “méltó” pedagógusnapi összejövetel megtartására. A rövid körüzenet a humoros hatáskeltés egyik klasszikus eszközével él: annak hangvétele olyan mértékben ellentétes annak tartalmával, mintha direkt csinálták volna:

"Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Bel-Pesti Tankerületi Központ az idei pedagógusnap alkalmából 76000 forint keretösszeget biztosít az Ön Intézménye részére a méltó összejövetel megtartására, állományi összelétszám, öszes dolgozók részére, 1000,-/fő összeghatárig. Fentieknek megfelelően kérjük, hogy tervezzék meg az összejövetel megtartásához szükséges beszerzést, és annak megfelelően utólag a 4. számú kötelezettségvállalási bizonylatot a majdani számlákkal együtt szíveskedjenek kiállítani részünkre és 2022. 06.30.-ig elszámolni vele a pénztárban."

A jelenség és az összeg nem újdonság, a tónus a hozzászólásokból ítélve mégis képes volt sokakat felbosszantani vagy elkeseríteni. A bel-pesti összeg pedig még csak nem is kirívó, a 444 tudomása szerint van, ahol fejenként 700 forintból lazulnak majd június 5-én.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt