Szijjártó: A különadók nem fogják érinteni a termelő vállalatokat

május 26., csütörtök 10:34
14

Az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat, Magyarország még mindig a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítja Európában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy csütörtöki gyáravatón az MTI szerint.

Ilyesmiről Orbán Viktor miniszterelnök sem beszélt szerdán, amikor bejelentette, hogy különadók kivetése révén rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány, hogy ezekből fizesse a rezsicsökkentés és honvédség megerősítésének költségeit.

A bankoknak, biztosítóknak, nagy kereskedelmi láncoknak, energiaipari és kereskedő cégeknek, telekommunikációs vállalatoknak és légitársaságoknak az extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba kell befizetniük - mondta Orbán. Az intézkedések két évre, 2022-re és 2023-ra szólnak.

A fentiek egyike sem termelő típusú cég. Az akció pontosabb részletei a kormányinfón derülnek ki nemsokára. Így például az is, hogy hogyan találtak extraprofitot a járvány miatt jellemzően óriási veszteségeket felhalmozó légitársaságoknál.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt