Szijjártó: A különadók nem fogják érinteni a termelő vállalatokat

gazdaság
2022 május 26., 10:34
comments 14

Az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat, Magyarország még mindig a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítja Európában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy csütörtöki gyáravatón az MTI szerint.

Ilyesmiről Orbán Viktor miniszterelnök sem beszélt szerdán, amikor bejelentette, hogy különadók kivetése révén rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány, hogy ezekből fizesse a rezsicsökkentés és honvédség megerősítésének költségeit.

A bankoknak, biztosítóknak, nagy kereskedelmi láncoknak, energiaipari és kereskedő cégeknek, telekommunikációs vállalatoknak és légitársaságoknak az extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba kell befizetniük - mondta Orbán. Az intézkedések két évre, 2022-re és 2023-ra szólnak.

A fentiek egyike sem termelő típusú cég. Az akció pontosabb részletei a kormányinfón derülnek ki nemsokára. Így például az is, hogy hogyan találtak extraprofitot a járvány miatt jellemzően óriási veszteségeket felhalmozó légitársaságoknál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.