A rendőrség Ercsiben drónnal keresett szemetelőket, amikor egy körözött férfit vettek észre

bűnügy
2022 május 27., 13:57

Az Ercsi Rendőrőrs tagjai és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtökön drónos akciót tartottak Ercsiben. Azt írják, az ellenőrzés célja az utóbbi időben a településen megszaporodott, illegális hulladéklerakás megelőzése, felderítése és az elkövetők elfogása volt.

De a műveletben a drón kezelője arra figyelt fel, hogy a Diófa utcában lévő lakóház hátsó részéből egy férfi egy rendőrautó közeledését észlelve kiugrik, majd elszalad a telek hátsó bokros része felé.

link Forrás

A drónkezelő közelítéssel és folyamatos követéssel a futó személyben felismerte az elfogatóparancs alapján körzött 18 éves ercsi férfit – írja a rendőrség.

A műszer kezelője a megfelelő helyre irányította a kollégáit, akik elől a bujkáló megpróbált elfutni. Végül elfogták, megbilincselték, majd az adatait leellenőrizték, és kiderült: ellene körözés van érvényben egy korábban megvalósított felfegyverkezve elkövetett rablás miatt.

A rendőrség az utóbbi években drónnal többek között közlekedési szabályszegőket is üldöz vidéken. (police.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.