Odavághatja a hétvégét a hidegfront

időjárás
2022 május 27., 16:20
comments 5

Estére eléri a Kárpát-medencét egy hidegfront, megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lehet esőre, záporra lehet majd számítani, de a front előtt a labilis állapotú légtömegben zivatarok is kitörnek.

Nyugat- és Dél-Dunántúlon, majd éjszaka a Dél-Alföldön is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken zápor, zivatar is kialakul. Ezzel együtt északon is erősen megnövekszik a felhőzet, ott néhol alakulhat ki eső, zápor.

Szombaton az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt. Dél felé haladva növekszik a csapadék esélye, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínű. A nyugati szelet pénteken az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben és a főváros tágabb környezetében erős lökések kísérik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Szombatra nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és elsősorban a Dunántúlon és a Zemplén térségében erősödhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Ami ennél is rosszabb, hogy a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton mindössze 17 és 23 fok között alakul.

(MTI - OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.