Tehénszarral permetezték le az állatjóléti aktivistákat a brit marhahúsvásáron

külföld
2022 május 28., 17:27
comments 11

Hígtrágyával, vagyis hát mit szépítsük, tehénfossal permetezték le feldöhödött mezőgazdászok az Animal Justice Project (AJP) állatjóléti szervezet aktivistáit Anglia északi részén, Durham megyében a darlingtoni termelői nagybani piacon, ahol a brit Nemzeti Marhahús Szövetség (NBA) tartotta éves expóját.

A beszámolók szerint az aktivisták már kora hajnalban megmászták a piac bejáratát, ahol kifeszítették "a mezőgazdaság megsérti az állatok jogait" feliratű transzparensüket, majd színes ködgyertyákat gyújtva csendben tiltakoztak. Az AJP szóvivője szerint "békés tiltakozás, csendes tiltakozás volt, de több száz feldöhödött földműves lerohant minket". Az egyik felháborodott gazdálkodó slaggal híg trágyát szórt a tiltakozókra, vagy ahogy az AJP szóvivője fogalmazott, "tehénkakit spriccelt ránk egy eszközhasználó földműves"

Az NBA szóvivője, aki egy szót se ejtett a tiltakozásról, azt mondta, az expójuk "csodás légkörben" zajlott, bár a híg trágya szagára tekintettel ez utóbbi állítása megkérdőjelezhetőnek tűnik. A durhami rendőrség közleménye szerint "munkatársaink dolgoznak rajta, hogy biztonságosan véget vessenek a tiltakozásnak, és minimalizálják annak hatását a szélesebb közösségre". (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.