A Dunába ugrott egy besörözött férfi, miközben menekült a rendőrök elől

május 29., vasárnap 7:13
3

Csütörtök este a III. kerületi rendőrök felfigyeltek egy autóra, ami nagy sebességgel, szabálytalanul kanyarodott le az Árpád-hídról. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott.

Fotó: police.hu

A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra.

Ekkor már több rendőr kereste a 31 éves férfit, akire nemsokára egy bokor alá kuporodva találtak rá a szigeten. Végül mentőt hívtak hozzá, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát.

Kiderült, hogy miért fogta menekülőre:

  • nem volt érvényes jogosítványa;
  • az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott);
  • a biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta;
  • a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt kocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból.

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt