Rezsibiztosként tért vissza Németh Szilárd

POLITIKA
2022 május 29., 08:04
comments 13

Bár az új kormányban Németh Szilárd már nem lehet államtitkár, de egy pénteki kormányhatározat szerint Orbán Viktor már meg is találta neki a testhez álló feladatot:

a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos lett.A megbízása szerint feltárja a rezsiköltségeket befolyásoló hazai tényezőket, figyelemmel kíséri a rezsicsökkentést befolyásoló nemzetközi folyamatokat, javaslatokat fogalmaz meg a rezsicsökkentés fenntartásáért, figyelemmel kíséri a Rezsicsökkentési Alap felhasználását és javaslatokat fogalmaz meg azzal kapcsolatban a rezsicsökkentéssel elért eredmények megismertetése céljából kapcsolatot tart a sajtóval.

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Ennek megfelelően vasárnap reggelre Németh Szilárd a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában már fel is tárta a befolyásoló hazai tényezőket:

a baloldal.A rezsibiztos arról beszélt, hogy a baloldal most is a multik oldalára állt és ott "üti-vágja a rezsicsökkentést, ahol csak éri. „Egyedül a Fidesz, és egyedül Orbán Viktor miniszterelnök képes arra, és nekünk van egyedül akaratunk arra, hogy ezt a rezsicsökkentést fenntartsuk” - állapította meg.

A kormány által létrehozott rezsialapról azt mondta, hogy ezzel a családoknál marad az az extraprofit, amit egyébként az energiatermelők és a szolgáltatók „zsebre vágnak”. Németh Szilárd szerint Brüsszelben nem értik, hogy Oroszország energia-nagyhatalom, és kapcsolata van vele egész Európának. Ő pont ezért tartja elképzelhetetlennek, hogy embergót hirdessenek az orosz kőolaj ellen.

Németh Szilárd rezsibiztosként továbbra is ugyanannyit keres, mint egy államtitkár. A rezsiharcát pedig a Technológiai és Ipari Minisztérium szervezetében működő titkárság segíti. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.