Elaltatják a Szajnába tévedt kardszárnyú delfint

ÁLLAT
május 30., 8:58
comments 2

Miután az állatot nem sikerült visszaterelni a tengerbe, és miután kiderült, hogy fájdalmai vannak, és halálos beteg. A négyméteres hímet először május 16-án látták a Szajna torkolatánál, mielőtt több tucat kilométert úszott felfelé.

A nemzetközi tudósokkal, köztük tengeri emlősökkel foglalkozó szakemberekkel tartott megbeszélések után a helyi hatóságok szombaton megpróbálták egy drónnal és más kardszárnyú delfinek hangjával visszaterelni a tengerbe az állatot, ami azonban „kiszámíthatatlanul” és „összefüggéstelenül” reagált.

Szakembereknek végül sikerült megállapítaniuk, hogy az állat mukormikózisban, vagyis feketegomba-fertőzésben szenved. Ezt a betegséget már megfigyelték az Észak-Amerikában élő kardszárnyú delfineknél, de európai egyedeknél még nem észlelték.

A gombás megbetegedés az állatok bőréről átterjedhet a szívre, a tüdőre és az agyra is, utóbbi magyarázatot adhat a Szajnába tévedt állat dezorientált viselkedésére. Arra jutottak, hogy az állatnál a betegség nagyon előrehaladott lehet és szenvedést okoz neki. Emiatt döntöttek az elaltatás mellett, hogy véget vessenek a szenvedésének. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt