Gyarmati időket idéző vitába keveredett az új-zélandi főmegbízott Wellington furcsa szökőkútja és a férje miatt

külföld
május 30., 9:58
comments 1

„Négy év után, amit Wellingtonban töltöttem, itt az ideje, hogy őszinte legyek veletek. Ez a legszarabb szökőkút, amit valaha láttam” - foglalta össze a gondolatait Toby Fisher, korábbi brit színész.

Azt nem sokan tudják még Nagy-Britanniában sem, hogy ki az a Toby Fisher (a legismertebb szerepe talán a Xena című fanatasysorozat valamelyik részében volt), ám azt sokan tudják, hogy ki a felesége. A hölgyet Laura Clarke-nak hívják, és ő a korona főmegbízottja Új-Zélandon. A főmegbízott olyasmi, mintha az Egyesült Királyság nagykövete lenne, csak hát egy államszövetségben van a két ország, így a királynő nem tud nagykövetet küldeni magához. Azt pedig talán nem kell magyarázni, hogy a legmagasabb rangú brit diplomatának miért kellemetlen, ha a férje leszarozza korábbi gyarmatuk egyik nevezetességét. Laura Clarke igyekezett is magyarázkodni.

„Mint Új-Zéland brit főbiztosa, szeretném tisztázni, hogy a férjem véleménye ... semmiképpen sem képviseli az én nézeteimet, vagy a brit kormány álláspontját” - írta a Twitteren.

Ettől még sokan eljutottak a szökőkúton való élcelődéstől odáig, hogy mind Új-Zélandnak, mind Ausztráliának itt lenne az ideje megszakítani a kapcsolatot a brit koronával és végre köztársasággá válni.

A vödrös szökőkút nem először kerül a hírekbe. Korábban Elijah Wood miatt ismerhette meg a világ. Az amerikai színész a Gyűrűk Ura forgatása során egyszer belepisilt az alkotásba.

(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt