Kilencéves kislány élt túl pumatámadást az Egyesült Államokban

külföldi
2022 május 31., 19:53
comments 1

Pumatámadást élt túl egy kilencéves kislány, aki Washington állam északnyugati részén kempingezett a családjával.

A kislány szombaton Fruitland közelében sétált egy ösvényen két barátjával, amikor megtámadta őket puma. A kislány szembeszállt vele, a barátainak sikerült elmenekülni. A kislányt a felső testén és a fején érte több sérülés, légimentővel szállították kórházba, ahol megoperálták. A fiatal hím pumát megtalálták, és megölték.

Puma.
photo_camera Puma. Fotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Staci Lehman, a washingtoni Hal- és Vadvédelmi Szolgálat szóvivője azt mondta, hogy a pumatámadás nagyon ritka, Washington államban az elmúlt száz évben mindössze két végzetes támadást jegyeztek fel. Azt is mondta, hogy a hétvégi támadás nagyon gyorsan történt, nem lehetett megelőzni, a kislány semmit sem tett rosszul.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki pumával találkozik, úgy tud védekezni, hogy rákiabál, megpróbál nagyobbnak tűnni az állatnál. Ha támad a puma, „minél erősebben kell visszaütni, és meg kell próbálni talpon maradni.”

„Ne fordítsunk hátat az állatnak, és ne vegyük le róla a szemünket, ne rohanjunk el” - mondta a szóvivő. (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.