Mel Gibson is feltűnt az abortuszellenes szervezet budapesti konferenciáján

belföld
2022 május 31., 17:05
comments 1

Mel Gibson színész is részt vett a Political Network for Values (PNfV) nevű szervezet konferenciáján, írja a 24.hu. A PNfV egy ultrakonzervatív, keresztény és hagyományos családi értékeket közvetíteni akaró, abortuszellenes szervezet, ami Magyarországon is erős kapcsolatokkal rendelkezik. Novák Katalin már 2015-ben az igazgatótanács tagja volt, 2019-ben pedig vezetője lett a szervezetnek, amiről a köztársasági elnöki kinevezése előtt mondott le.

A budapesti konferencián kifejezetten sok közép-európai, valamint olasz és spanyol jobboldali politikus volt jelen, de Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője mellett felszólalt a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának több tagja is.

Gibson a hivatalos meghívottak listáján nem szerepelt, de a Twitterre kikerült bejegyzések szerint ott volt a konferencián. A korábban antiszemita mondatai miatt bajba kerülő színész Jim Caveziel gyerekkereskedelemről szóló új filmjét promózta.

link Forrás

Arról, hogy a konferencián mi történt, csak néhány beszámolóból tudni, amik leginkább Szánthó Miklóst idézik. A konferencia videóanyagát feltöltötték ugyan a Youtube-ra, de később törölték a majdnem kilencórás videót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.