Nyáron üzemanyaghiány sújthatja Európát

gazdaság
2022 május 31., 11:42
comments 4
photo_camera Fatih Birol Davosban ad elő. Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

Az olajpiac helyzete miatt Európában idén nyáron üzemanyaghiányos időszakok fordulhatnak elő - mondta Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) igazgatója a német Spiegelnek.

“Amikor Európában és az Egyesült Államokban elkezdődik a nyári főszezon, az üzemanyagigény emelkedni fog. Ekkor jöhet a hiány: például gázolajból, benzinből vagy kerozinból, különösen Európában.”

- fogalmazott Birol. A szakember arra figyelmeztetett, hogy a mostani energiaválság “sokkal nagyobb”, mint a hetvenes évek olajsokkjai, és várhatóan tovább is tart majd belőle a kilábalás.

“Akkor csak az olajról szólt a dolog. Most viszont egyszerre van olajválság, gázválság és elektromosáram-válság”

- nyilatkozta az Energiaügynökség igazgatója.

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.