Százszorosára nőtt Tóth Csaba cégének nyeresége

POLITIKA
2022 május 31., 15:05
comments 3

Az MSZP-s Tóth Csaba cége, a Tigris-1993 Kft. egy év alatt megszázszorozta a nyereségét, és a két tulajdonos ki is vett belőle 200 millió forint osztalékot, írja a Hvg.hu a cég 2021-es beszámolója alapján. Ennek a cégnek volt jelzálogjoga arra a gyártelepre, ami miatt Tóthnak végül vissza kellett lépnie az előválasztáson, mert egy alapítvány beiktatása miatt a több százmilliós vagyontárgy addig nem jelent meg a vagyonnyilatkozatában. A lap szerint a Tóthék 200 millió forintot tudtak osztalékként kivenni a cégből.

photo_camera Tóth Csaba Fotó: Tóth Csaba FB

A Tigris-1993 nettó árbevételét a 2020-as 22,3 millió forintról annak 17 szeresére, 388,6 millióra növelte.

A cég adózott eredménye a 2020-as 1,3 millióról tavaly 140,4 millióra nőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.