1,8 milliárd forint osztalékot vettek ki Orbán apjának bányacégéből

gazdaság
2022 június 01., 05:21
comments 3

Nagyon jól ment a munka az Orbán-család gánti kőbányájában - derül ki Dolomit Kőbányászati Kft. beszámolójából. Az Orbán Győző érdekeltségébe tartozó cég 2020-at 3 milliárd 513 milliós árbevétellel és 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel zárta, de 2021 még jobban sikerült: rekordnak számító 5 milliárd forintra hízott a forgalom (ez 43 százalékos gyarapodás), a profit pedig 1,8 milliárd forint lett.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Rengeteg követ adtak el, csak ebből 4,3 milliárd forint bevétele volt az Orbán-család cégének. A nyereséget pedig ki is vették: május 18-án döntöttek úgy, hogy 1,8 milliárd forint lesz az osztalék, de ez nem csak az Orbán-családé, hiszen Orbán Győző, a miniszterelnök apja csak a többségi tulajdonos.

Lapunk írta meg, hogy január 1-től új ügyvezetője van az Orbán család legnagyobb bányászati cégének, a gánti Dolomit Kőbányászati Kft.-nek Orbán Dávid személyében. Így már három ügyvezetője van a cégnek: Orbán Győző Bálint, aki Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző, a kormányfő öccse és az 1987-es születésű Orbán Dávid, akiről eddig nem lehetett hallani, de több forrásból is úgy értesültünk, hogy Orbán Győző fiáról van szó, tehát a miniszterelnök unokaöccse.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.