A háború előtt még 10 milliárdos profit jött össze az OTP legnagyobb orosz-magyar részvényesénél

gazdaság
2022 június 01., 07:44
comments 2

10,7 milliárd forint nyereséggel zárt a Kafijat Zrt. 2021-ben - derül ki a cég beszámolójából. Ez azért érdekes, mert a Rahimkulov-család az OTP legnagyobb külföldi részvényese, 7,05 százalékos pakettet birtokolnak a Kafijat cégcsoporton keresztül, ezért Magyarország leggazdagabb famíliájaként tartják őket számon. Az osztalékot nem vették ki, így a saját tőke már 132 milliárd forint.

OTP bankfiók Egerben 2019. november 3-án.
photo_camera Illusztráció: MICHAL FLUDRA/NurPhoto via AFP

A G7.hu írta meg legutóbb, hogy több tízmilliárd forintnyi vagyont tartott orosz értékpapírokban a Rahimkulov-család. Az orosz születésű, de magyar állampolgársággal is rendelkező testvérpárról (Timur és Ruszlan) már a háború kirobbanását követő napokban több helyen megírták, hogy rengeteget buktak a magyarországi befektetéseiken. Ez azonban nem a teljes veszteségük, az orosz részvények és kötvények leértékelődésén is tízmilliárdokat veszíthettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.