Exkluzív tetőbárral nyit Mészáros Lőrinc közpénzből felújított szállodája a Balatonnál

gazdaság
2022 június 01., 10:58

Garantáltan növekedni fognak a vendégéjszakák Balatonalmádiban, ugyanis június 1-én teljes körű felújítást követően újra kinyit a 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező Hunguest BÁL Resort, amely a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc egyik fontos tagja.

"Az újranyitó szálloda várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás" - közölték. Lesz például a 13. emeleten egy új tetőbár is 270 fokos panorámával a Balatonra és a Balaton-felvidékre.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16.
photo_camera Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16. Fotó: Németh Dániel/444

Lapunk írta meg, hogy a Hunguest szállodalánc ugyan megszenvedte a koronavírus-járványt, de már túl van a nehezén. Mindez konkrétan a számok nyelvén: a 2019-es 26,8 milliárd forintos árbevétel 12,2 milliárd forintra zuhant 2020-ban, míg a 3,1 milliárd forintos profit 2,4 milliárd forintos veszteségbe fordult át. Ezt a csúnya veszteséget sikerült kiradírozni 2021-ben: az árbevétel még mindig csak 14 milliárd forint lett, de már 96,2 millió forintos nyereséggel zártak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.