Exkluzív tetőbárral nyit Mészáros Lőrinc közpénzből felújított szállodája a Balatonnál

június 1., szerda 8:58
5

Garantáltan növekedni fognak a vendégéjszakák Balatonalmádiban, ugyanis június 1-én teljes körű felújítást követően újra kinyit a 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező Hunguest BÁL Resort, amely a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc egyik fontos tagja.

"Az újranyitó szálloda várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás" - közölték. Lesz például a 13. emeleten egy új tetőbár is 270 fokos panorámával a Balatonra és a Balaton-felvidékre.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a parlamentben, Orbán Viktor eskütételén. 2022. május 16. Fotó: Németh Dániel/444

Lapunk írta meg, hogy a Hunguest szállodalánc ugyan megszenvedte a koronavírus-járványt, de már túl van a nehezén. Mindez konkrétan a számok nyelvén: a 2019-es 26,8 milliárd forintos árbevétel 12,2 milliárd forintra zuhant 2020-ban, míg a 3,1 milliárd forintos profit 2,4 milliárd forintos veszteségbe fordult át. Ezt a csúnya veszteséget sikerült kiradírozni 2021-ben: az árbevétel még mindig csak 14 milliárd forint lett, de már 96,2 millió forintos nyereséggel zártak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt