Lemond Sheryl Sandberg, aki Zuckerberg után a Meta második legfontosabb embere volt

TECH
2022 június 01., 22:23

Sheryl Sandberg, aki a Meta ügyvezető igazgatója és az alapító Mark Zuckerberg után sokáig a techóriás második legfontosabb embere volt, szerdán közölte, hogy 14 év után távozik a cégtől - írja a New York Times. A Meta a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és más közösségimédia-, illetve üzenetküldő alkalmazások tulajdonosa.

Sheryl Sandberg
photo_camera Sheryl Sandberg Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Sandberg őszig marad a vállalatnál a pozíciójában, ám utána is a cég igazgatótanácsának tagja marad.

„Amikor 2008-ban elvállaltam ezt a munkát, abban reménykedtem, hogy öt évig ebben a pozícióban leszek. Tizennégy évvel később itt az ideje, hogy életem következő fejezetét kezdjem írni” – fogalmazott Sandberg Facebook-bejegyzésében.

Azt írta, „nem teljesen biztos benne, hogy mit hoz a jövő”, de alapítványára és a jótékonykodásra szeretne összpontosítani.

Sandberg azután csatlakozott a Facebookhoz, hogy felépítette a Google hirdetési üzletágát. Sandberget gyakran jellemezték úgy a Facebook kezdeti időszakában, mint „a felnőtt a szobában”, akinek az volt a feladata, hogy egy gyorsan növekvő induló vállalkozást nyereségessé tegyen.

Híres volt még Lean In című könyve is (magyarul 2013-ban jelent meg a Dobd be magad!), melyben a női vezetők és a karrier témákról értekezett, ám a könyvet sok kritika is érte amiatt, mert egyedülálló vagy más okok miatt hátrányos helyzetű nők számára megvalósíthatatlanok voltak az életvezetési tippjei.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.