Lemond Sheryl Sandberg, aki Zuckerberg után a Meta második legfontosabb embere volt

TECH
2022 június 01., 20:23
comments 1

Sheryl Sandberg, aki a Meta ügyvezető igazgatója és az alapító Mark Zuckerberg után sokáig a techóriás második legfontosabb embere volt, szerdán közölte, hogy 14 év után távozik a cégtől - írja a New York Times. A Meta a Facebook, az Instagram, a WhatsApp és más közösségimédia-, illetve üzenetküldő alkalmazások tulajdonosa.

photo_camera Sheryl Sandberg Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Sandberg őszig marad a vállalatnál a pozíciójában, ám utána is a cég igazgatótanácsának tagja marad.

„Amikor 2008-ban elvállaltam ezt a munkát, abban reménykedtem, hogy öt évig ebben a pozícióban leszek. Tizennégy évvel később itt az ideje, hogy életem következő fejezetét kezdjem írni” – fogalmazott Sandberg Facebook-bejegyzésében.

Azt írta, „nem teljesen biztos benne, hogy mit hoz a jövő”, de alapítványára és a jótékonykodásra szeretne összpontosítani.

Sandberg azután csatlakozott a Facebookhoz, hogy felépítette a Google hirdetési üzletágát. Sandberget gyakran jellemezték úgy a Facebook kezdeti időszakában, mint „a felnőtt a szobában”, akinek az volt a feladata, hogy egy gyorsan növekvő induló vállalkozást nyereségessé tegyen.

Híres volt még Lean In című könyve is (magyarul 2013-ban jelent meg a Dobd be magad!), melyben a női vezetők és a karrier témákról értekezett, ám a könyvet sok kritika is érte amiatt, mert egyedülálló vagy más okok miatt hátrányos helyzetű nők számára megvalósíthatatlanok voltak az életvezetési tippjei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt