Leváltották Szijjártó emberét az Exim éléről

gazdaság
2022 június 01., 10:51
comments 1

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 2022. június 1-jétől Kisgergely Kornélt nevezte ki a Magyar Export-Import Bank Zrt. vezérigazgatójának - közölte az Exim szerdán az MTI-vel.

Az új vezérigazgató jelentős banki és gazdaságpolitikai felsővezetői tapasztalatokkal rendelkezik, többek között a Magyar Fejlesztési Bank főigazgatói feladatait látta el. Valamint méltatták, hogy Jákli Gergely, a távozó vezérigazgató érdemben tovább erősítette a bank szerepét az exportfinanszírozás támogatásában, továbbá vezetésével a bank kritikus fontosságú pénzügyi segítséget nyújtott a magyar vállalatoknak a pandémia idején.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az már korábban kiderült, hogy az új kormányzati szerkezetben nem csak a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatal kerül ki Szijjártó Péter külügyminiszter ellenőrzése alól, hanem a külkereskedelmi cégek finanszírozását ellátó Eximbank is, amely olyan kisebb projekteket is támogatott, mint Szijjártó Péter kedvenc győri temploma, és pazar ütemérzékkel pont akkor támogatta meg az orosz piacok meghódítását, amikor már küszöbön állt a háború.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.