Nagy Márton új emberre bízta az állami vagyont

gazdaság
2022 június 01., 08:25
comments 6

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 2022. június 1-jétől Lakner Zsuzsát nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójának - közölte az MNV szerdán az MTI-vel.

Az új vezérigazgató szerteágazó elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a vagyongazdálkodás területén, a távozó Rózsa Zsolt vezérigazgató munkássága példátlan stabilitást és céltudatosságot jelentett a társaság életében - írják a közleményben.

Nagy Márton Orbán Viktort figyeli a Parlamentben 2022. május 24-én
photo_camera Fotó: Németh Dániel

A miniszter az MNV Zrt. új vezérigazgatójától többek között elvárja, hogy a társaság működése transzparens legyen, és aktívan járuljon hozzá az állami vagyon stratégiai szemléletű kezeléséhez, gyarapításához, az önálló és önellátó gazdaság megteremtéséhez - tájékoztatott az MNV.

Lapunk írta meg, hogy az elmúlt években a kormányzati vagyonkezelő nem lazsált, ha értékes ingatlanokat kellett eladni milliárdos befektetőknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.