Süli János negyedakkora fizetésért felügyelheti tovább a paksi bővítést

POLITIKA
2022 június 01., 13:28
comments 3

Nem járt túl jól a kormányváltással Süli János, aki eddig tárca nélküli miniszterként, az új kormányban viszont már csak államtitkárként felügyelheti a paksi atomerőmű bővítését. A 24.hu ugyanis azt írja, hogy az új pozíciójában havi 3,7 millió forinttal kevesebb pénzért csinálja lényegében ugyanazt.

Süli miniszterként havonta 5 millió forintot keresett, ráadásul ebben a pozícióban járt volna neki hathavi bér, vagyis 30 millió forint búcsúpénzt, ha megszűnne a megbízatása. A külügyminisztérium államtitkáraként viszont 1 millió 296 ezer forint a havi bére, és nem jár neki a búcsúpénzt.

A portál szerint azért nem kell annyira sajnálni a volt minisztert, mert így is több mint 3,5 millió forintot keres havonta.Az államtitkári fizetésén kívül havonta bruttó bruttó 1 millió 316 ezer forintot kap parlamenti képviselőként, emellett a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítványától is kap havi 900 ezer forintot mint kuratóriumi elnök. És nemrég kapott 30 millió forintot azért, mert megszűnt a miniszteri megbízatása.

photo_camera Rogán Antal, Rogán Barbara, Süli János és Kovács Zoltán a Parlamentben. Fotó: Németh Dániel

Az új, ötödik Orbán-kormányban a paksi bővítés Szijjártó Péter külügyminiszterhez került, aki immár a nemzetközi energiaügyekért és az energiabiztonságért is felel. Szijjártó - aki arról beszélt nemrég, hogy fel kell gyorsítani a Paks II megépítését és 2030-ra üzembe kellene helyezni az új erőművet - azt mondta, hogy „az átigazolási időszak legnagyobb fogása” volt a minisztériumának Süli János.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.