Zelenszkij: Naponta 60-100 ukrán katona hal meg

háború
2022 június 01., 04:38

"Vlagyimir Putyin már majdnem elszigetelődött, de a világ mindig ad neki egy esélyt, mert a szankciók nem teljesek. Egyes vezetők mindig hagynak neki kiutat" – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Newsmaxnak adott kijevi interjúban. Szerinte a háború elindítása a gyengeség bizonyítéka volt, és orosz szempontból az is a gyengeség jele, hogy nem tudnak elfoglalni egy szomszédos kisebb országot.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke
photo_camera Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke Fotó: HANDOUT/AFP

Zelenszkij szerint most már Kijev egy nyugodt város, mert kiszorították az oroszokat, de ezzel egyidőben az ország többi részében nagyon bonyolult a helyzet. "A legnehezebb helyzet Ukrajna keleti részén, valamint Donyeck és Luhanszk déli részén van. Naponta 60-100 katonát veszítünk elesettként, és körülbelül 500 embert sebesültként, de tartjuk a védelmi vonalainkat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.