Az Európai Néppárt nem kér a Fideszből, örülnek, hogy Orbánék leléptek

POLITIKA
2022 június 03., 15:18
comments 32

Esélytelen küldetésre vállalkozott Navracsics Tibor azzal, hogy közelebb hozza az Európai Néppártot és a Fideszt, derül ki az Euronews beszámolójából. Az új kormány uniós pénzekért felelős minisztere KDNP-tagságát aktiválva látogatott el a pártszövetség rotterdami kongresszusára, elmondása szerint azért, mert szeretné, ha valamilyen intézményes kapcsolat lenne a Fidesz és az EPP között, „akár még tagság is”. Az Euronews tudósítója szerint ezzel szemben a Néppártban örülnek a Fidesz távozásának. A leköszönő elnök, Donald Tusk egyenes arról beszélt, hogy

"Putyinnak és a filozófiájának sok képviselője van Európában. Ezért ma világosan látszik az, mennyire fontos volt az a döntésünk, hogy búcsút mondtunk Orbán Viktornak, aki konzisztens módon védi a Kremlt és népszerűsíti az új illiberális demokráciát, ami tulajdonképpen az autoriter állam egy új változata."

Megválasztása utáni beszédében az új elnök, Manfred Weber, egyenes köszönetet mondott Tusknak Orbán eltávolításáért.

„Az Ön erős vezetése alatt lezártuk az Orbán Viktor-fejezetet. Ma pedig mi hordozzuk a demokrácia, a független igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc zászlaját.”

- jelentette ki. Az Euronews úgy tudja, hogy Navracsics Tibor többször próbált találkozni Weberrel, de az új elnök nem fogadta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt